Village View

OCV executed a full renovation and expansion of the dual level lobbies at this East Village cooperative complex. Prior to renovation, existing conditions made access to laundry rooms and mail boxes unmanageable for elderly and handicapped persons.

OCV’s solution transformed the entries into spacious, light filled, fully accessible lobbies with:
– mail plazas relocated on level with building elevators
– expanded lobbies with upgraded finishes
– accented glass panes
– new indoor and outdoor lighting

Arverne View

OCV was brought on to rehabilitate this dilapidated 1970s era Mitchell-Lama mixed use complex. The buildings had suffered from years of neglect, a heavy burden of debt and City violations. In October 2012 the complex was additionally hit by Hurricane Sandy, which further added to the devastation.

holistic solution addressed energy efficiency, water tightness and aesthetics all at once. The 13 acre site was completely redesigned to provide active and passive recreational areas and enhanced beach access and views.

The extensive improvements were an inclusive process that involved tenants all along the way. Today, Arverne View is at 100% occupancy with a growing waiting list.

West Broadway Lofts

This restoration and renovation transformed an early 20th Century manufacturing building into four luxury lofts and a duplex penthouse in one of the Tribeca Landmark Districts in New York.

Exposed brick, preserved wood beams and lacquered steel columns contrast with highly polished details such as glass tiles and doors, making the space fresh and light.

Warren Street Duplex Penthouse

This luxurious duplex penthouse tops an early 20th Century manufacturing building on Warren Street. Because the building lies in one of the Tribeca Landmark Districts in New York, OCV’s design had to meet with Landmarks Commission approval.

To create the duplex a new floor was added to the building, resulting in an open and opulent unit. High ceilings, glass flooring, and large windows and skylights flood the interior in natural light. Exposed brick walls preserve the rustic loft feel while highly polished details make the space fresh and light.

The Raleigh

This small project for a newlywed couple reconfigured and modernized an antiquated apartment in the former Raleigh Hotel on Manhattan’s Upper West Side.

OCV transformed a carved up three-bedroom unit into a roomier two-bedroom with an open living room and kitchen. The couple worked closely with OCV to create a balanced blend of contemporary and turn-of-the-century that suited their taste and lifestyle.

Harlem Residence

This residence in Harlem is located near St. Nicholas Park. The historic brownstone was both restored and renovated after suffering from fire and subsequent water damage.

Details were meticulously restored to their original condition and the entire brownstone was upgraded with:
-new plumbing and electrical services
-a central air conditioning system
-recessed lighting
-hardwired with a sound system on the first floor
-wireless ethernet throughout

Degraw Street Residence

This four-story, early 20th Century brownstone saw the renovation and extension of the owner’s duplex on the first two levels. A ground floor expansion of the rear resulted in an enlarged master suite and an additional bedroom. Above it, a grand room gives way to a terrace.

Existing historic millwork and details were seamlessly extended into the new spaces and structural damage that was revealed during construction was rehabilitated.

West Broadway Loft

This three bedroom, three bath dwelling in Manhattan’s historic Tribeca district places the ease of apartment living into a rugged formerly commercial loft.

Contrasting materials such as glass doors and exposed brick play off one another to bring warmth to a clean contemporary design.

55 Warren

OCV converted the historic buildings at 55 Warren and 55 Murray Streets into a single address that redefines luxury living in Tribeca.

The renovation addressed the historic preservation of the two facades with completely gutted, fully appointed contemporary interiors. At the center of the unified building is a new, full depth courtyard that brings natural light and air deep into each unit.