Georgia's Place

OCV’s challenge at Georgia’s Place was to create an attractive, sustainable building featuring high grade finishes with very limited funding.

The project provides 48 low-income individual and adults-living-with-special-needs studio living opportunities. It also allows for with communal dining and socializing, and on-site therapeutic interventions.

Sustainable features include:
- ‘Trespa’ rain screen and aluminum sunscreen
- maximized use of natural light
- argon-filled, low-E glazing
- bamboo flooring
- Energy Star appliances and efficient lighting
- outdoor basketball court and garden
- rooftop laundry and terrace

Georgia’s Place brought together several City, State and Federal funding sources and won the support of the local community, which has expressed great regard for the building’s aesthetic contribution to the neighborhood.

With its variegated brick façade, large expanses of glass and sunscreens, basketball court and plantings that are also enjoyed by neighbors, Georgia’s Place is a beacon in the community.

 

 

 


DOWNLOAD PDF

CLIENT
Community Counseling & Mediation;
A. Larovere Consultants, LLC

LOCATION
Brooklyn, NY
STATUS
Completed 2006
SQUARE FEET
21,870
COST
$5,500,00
STRUCTURAL
Dominick R. Pilla Associates, PC
MEP
Abraham Joselow,
PE, PC

CONSTRUCTION
P&P Contracting Corp

  © Copyright OCV Architects | information@ocvarch.com