ACORN High School for Social Justice

Sponsored by the NYC Board of Education, this 90,000 square foot school is in the shell of a former vaudeville theater in Brooklyn.

The theater's interior was removed and a new six-story steel and concrete structure was inserted within the original masonry walls. Among the unique retrofits to the building, a gymnasium was inserted into the former therater’s flyspace.

In addition to a new library and computing stations peppered throughout the facility, the school is equipped with a high tech audio-visual laboratory and color is used as a device to designate the different floors.

The ornate stone and terra cotta exterior was restored to its former glory as a focal point of the community.

 

 

 



DOWNLOAD PDF

CLIENT
NYC Board of Education
LOCATION
Brooklyn, NY
STATUS
Completed 2002
SQUARE FEET
90,000
COST
$17,500,000
STRUCTURAL
William Atlas & Associates
MEP
Abraham Joselow,
PE, PC

CONSTRUCTION
Cheever Development Corporation

  © Copyright OCV Architects | information@ocvarch.com